Diensten

EHBO cursus Zaandam

EHBO

Een EHBO cursus volgen zou eigenlijk verplicht moeten worden. Je kan er immers, op een vrij simpele manier, levens mee redden. Zoek je toevallig een EHBO cursus in Zaandam? Dan kan je uit verschillende partijen kiezen, waar Jenny’s EHBO er eentje van is. De cursussen zijn altijd duidelijk, begrijpelijk en voor iedereen geschikt. Het maakt dus niet uit of je jong of oud bent, want iedereen moet de mogelijkheid hebben om de basisprincipes van het geven van eerste hulp onder de knie te krijgen. Zodat je te allen tijden weet wat je moet doen en je niet in paniek raakt, als je hulp onverhoopt nodig is.

Online en offline

De meeste EHBO cursussen hebben een offline en een online deel. Het deel online is vaak een e-learning module waarin al veel informatie staat. Je leert er onder andere om op een snelle manier te achterhalen wat er met iemand mis is door iets te leren over verschillende letsels en wonden. Op deze manier weet je gelijk, als je een slachtoffer ziet, of deze brandwonden heeft, een bot heeft gebroken, een beroerte heeft gehad of bijvoorbeeld bewusteloos is. Door deze e-learning module te doorlopen, heb je al een goede basis voor tijdens de offline bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten ga je de opgedane kennis in de praktijk oefenen.

Bijeenkomsten

Bij deze bijeenkomsten leer je dus echt eerste hulp geven. Een AED gebruiken, bij iemand een verband aanbrengen, mond op mond beademing, wat te doen als iemand ergens in stikt, je leert het er allemaal. Door te oefenen op poppen of elkaar krijg je het ook echt goed onder de knie. Vaak zijn dit kleine groepjes zodat er genoeg tijd is om alle eventuele vragen vanuit de groep te behandelen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een familielid, geliefde of vriend(in) mee te nemen zodat jullie de cursus samen kunnen volgen.

Certificaat

Als je alles goed doorloopt, krijg je aan het eind van de cursus een Europees erkend Rode Kruis certificaat (EFAC). Deze is vaak 2 jaar geldig. Het bewijst dat je mensen kan helpen, als ze dat nodig hebben. Je kan daarna reanimeren, helpen bij verstikking, hulp bieden bij verschillende (huid)wonden, hoofd- en wervelletsels herkennen, ingrijpen bij vergiftiging, adequaat optreden bij beroertes en nog veel meer. Het is dus altijd zinvol om een EHBO cursus te volgen. Deze zijn door het hele land te volgen, dus er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *