Verzorging

Mondhygiënist Rotterdam

Mondhygienist Rotterdam

Als je weleens naar de tandarts gaat, en waarom zou je het niet doen, dan ben je waarschijnlijk ook weleens in de stoel van de mondhygiënist(e) terecht gekomen. Zij weten alles van de verzorging van het gebit en hoe je dat het beste kan onderhouden. Zo zullen ze tandsteen weghalen, je tips geven over flossen en dat soort zaken meer. Zoek je een goede mondhygiënist in Rotterdam? Dan heb je veel opties, dus er zit er altijd wel eentje in de buurt. Zoek eens op Google op de term ‘mondhygiënist(e) Rotterdam’ en je zal er al een heleboel tegenkomen.

Maar wat doet een mondhygiënist(e) allemaal?

Maar wat doet een mondhygiënist(e) dan allemaal nog meer? Ze geven je dus tips hoe jij je gebit het beste kan onderhouden en maken het volledig schoon. Een tandarts kan natuurlijk ook tandsteen weghalen, maar een mondhygiënist(e) heeft veel meer tijd voor je en kan dit dus een stuk grondiger doen. Daarnaast krijg je ook tips hoe je het beste kan poetsen en flossen. Dit advies baseert de poetsspecialist op de huidige staat van je gebit. Misschien ziet hij/zij namelijk, aan de hoeveelheid tandplak op je tand, dat je op bepaalde plekken in je mond dus niet goed schoonmaakt. De mondhygiënist(e) zal je vervolgens tips meegeven waarmee je dan thuis weer aan de slag kan .

Een gezond gebit

Een gezond, sterk en schoon gebit is namelijk erg belangrijk. Niet alleen om mensen met wie je praat niet af te schrikken, maar ook omdat het de eerste stap is die je voeding en drankjes moeten afleggen in hun terugkerende route naar de maag. Kan je door bepaalde ongemakken in je mond niet goed op je eten kauwen, dan kan je namelijk last van je maag of buik krijgen, omdat de vertering van het voedsel dan lastiger wordt. Het is dus belangrijk om alles op orde te hebben, qua gebit.

Tandvlees

Daarnaast kijkt de mondhygiënist(e) ook naar de staat van je tandvlees. Dit zegt namelijk een hoop over de gezondheid van je gebit. Gaat het bloeden als je flost? Trekt het tandvlees zich terug? Is het ontstoken? Dat soort vragen. Door naar al deze zaken door een mondhygiënist(e) te laten kijken en door je gebit één of twee keer per jaar door hem of haar grondig te laten schoonmaken, houd je een sterk en gezond gebit, zonder gaatjes, tandsteen en meer van dit soort vervelende mondzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *