Auto

Auto onderhoud, voorkomen is beter dan genezen

Auto onderhoud

Met auto onderhoud geldt absoluut dat voorkomen vele malen beter is dan genezen. Want een goed onderhouden auto gaat minder snel kapot en de motor blijft in een betere staat. Een auto van tegenwoordig lijkt een moderne machine, maar onder de motorkap doet een verbrandingsmotor nog steeds hetzelfde als meer dan 100 jaar geleden. Een verbrandingsmotor, de naam zegt het eigenlijk al, zorgt dat de wielen in beweging komen door het verbranden van fossiele brandstoffen. En bij verbranding komen vuile stoffen vrij en heel veel hitte. Gelukkig kan een moderne motor een stuk schoner verbranden dan de oudere exemplaren. Maar bepaalde dingen blijven hetzelfde. Denk aan olie vervangen, zonder schone olie zullen de cilinders uiteindelijk schade oplopen.

Airco en interieurfilters

Niet al het auto onderhoud vindt onder de motorkap plaats. Ook in de auto, waar je comfortabel van de reis geniet, is enig onderhoud noodzakelijk. Iedereen die wel eens in een oudere auto gezeten heeft met een airco kent die vieze geur wel. Of erger, een airco die het niet doet. Op een warme dag, zweten in je stoel, niet erg prettig. En wist je dat een airco schoonmaken, op lekkage controleren en voorzien van nieuwe airco vloeistof slechts een uurtje in beslag neemt? Je kan er gewoon op wachten. Bij de betere auto onderhoudsbedrijven en garages zelfs in een comfortabele wachtkamer met Wifi, koffie, klanten toilet en een gezellig praatje. En als je dan die airco gaat verschonen bij het jaarlijks auto onderhoud? Vraag ze dan de interieurfilters mee te nemen.

Grote of kleine beurt

Het makkelijkste is je auto jaarlijks een grote beurt, of tussendoor, een kleine beurt geven. Op die manier worden alle punten gecontroleerd en schoongemaakt. Ook wanneer je een nieuw auto koopt is een grote beurt een absolute must. Je kunt vertrouwen op je eigen garage en weet direct zeker dat je geen kat in de zak gekocht hebt.

Autoreparatie

Sommige onderdelen moeten gewoon vervangen worden. Denk aan de banden, de remmen of de koppeling. Deze onderdelen vervangen vallen in de categorie auto reparatie maar zijn dat eigenlijk niet. Het is ook een stukje onderhoud waar je jaarlijks gewoon wat geld voor opzij kunt leggen. Zo zijn de enige onvoorziene uitgaves de echte auto reparaties, mocht ineens de uitlaat lawaai gaan maken, de accu kapot gaan of iets simpels als een sterretje in je ruit. Zo houd je je auto perfect in staat en kun je er meer van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *