Therapie

Hoe kom je van je pijnklachten af? – 5 manieren

Haptotherapie Amsterdam

Op dit moment zitten heel veel Nederlanders thuis te werken. Helaas kan het gebeuren dat we pijn in de nek, schouders en rug krijgen. Vaak door het zitten in een verkeerde houding. Ook de emotionele stress kan ervoor zorgen dat we spierpijn op verschillende gebieden in het lichaam ervaren. Dan is het belangrijk om er iets aan te doen in plaats van er voor langere tijd mee rond te blijven lopen. Als de klachten niet tijdig worden behandeld zijn de gevolgen niet te overzien. Echter zijn er verschillende methodes om van de pijn af te komen. Hieronder worden een aantal bekende besproken. 

#1 Haptotherapie

Bij haptotherapie Amsterdam wordt er niet alleen gekeken naar het fysieke gedeelte, maar ook naar emotionele blokkades. Een haptotherapeut kijkt naar welke emotionele gebreken zorgen voor lichamelijke blokkades en vice versa. Je kan bij haptotherapie Amsterdam dus ook terecht als je last hebt van relatieproblemen, burn-out en het doormaken van grote veranderingen in het leven. 

#2 Mensendieck methode 

Oefentherapie Mensendieck maakt je bewust van je eigen lichaam en bewegingen. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar dat is niet het geval. Veel activiteiten zijn er op de verkeerde manier ingesleten waardoor ook een verkeerde houding is ontstaan. Dit kan zorgen voor last in je dagelijkse activiteiten. Een Mensendieck specialist helpt je deze verkeerde bewegingen af te leren. 

#3 Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is ook wel een paramedicus. Hij is dus gespecialiseerd in de werking van het menselijk lichaam en weet dus jouw pijnpunten als geen ander naar boven te halen. Een aantal technieken die een fysiotherapeut gebruikt zijn mobilisatie, massage en het aanbevelen van oefeningen. Vooral die laatste zijn belangrijk om thuis te doen. Dit is ook een manier om jouw progressie op gang te helpen en snel van de klachten af te komen.

#4 De chiropractor 

Een chiropractor kijkt met name naar de wervelkolom. Doordat deze op een verkeerde manier wordt bewogen kan dit aandoeningen veroorzaken als spit, ischias en hernia’s. Door chiropractische behandelingen kan dit allemaal worden verholpen. 

#5 Massages 

Een massage kan aan de ene kant ontspannend, maar aan de andere kant ook heel pijnlijk zijn. Een masseur die goed om de spieren masseert kan de pijnlijke knopen naar boven halen. De eerste paar keren zul je murw zijn van het knijpen en de pijn die naar boven komt. Na een paar sessies merk je pas het verschil. Ook hierin is het belangrijk om consistent te zijn en de kuur van sessies te doorlopen. 

Ben jij al bekend met één van de bovenstaande methodes en heeft het jou geholpen? We zijn benieuwd naar je ervaringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *