Verzorging

Scootmobiel kopen in Valkenswaard

Scootmobiel Valkenswaard

Als je om een reden minder makkelijk te been bent, dan kan een scootmobiel je ontlasten. Een scootmobiel is praktisch, veilig en geeft comfort. Scootmobielen worden in verschillende maten en uitvoeringen verkocht. Je kunt een scootmobiel grofweg indeling in een scootmobiel die vooral geschikt is voor binnenshuis en een scootmobiel die vooral geschikt is voor buitenshuis. In Valkenswaard kun je verschillende soorten scootmobielen testen en kopen. 

Veiligheid en comfort met een scootmobiel

Een scootmobiel maakt het dagelijkse leven makkelijker. Als het verplaatsen en opstaan problemen geeft, dan kun je een scootmobiel aanschaffen. Afhankelijk van de problemen die je ervaart, kun je kiezen voor een scootmobiel die geschikt is voor lange afstanden of voor een scootmobiel die meer praktisch is in huis. Een scootmobiel kan worden aangepast aan je postuur. Afhankelijk van je lengte kan gekozen worden voor een ander soort scootmobiel. Ook de kussens kunnen aangepast worden zodat een scootmobiel fijn zit bij de heupen. Als je rugproblemen hebt kan ook de rugleuning aangepast worden. Scootmobielen hebben al een kussen met een hoog zitcomfort. Als je een sterke afwijking of problemen hebt kan met een ergotherapeut nog meer aanpassingen worden gedaan. 

Soorten scootmobiel

Een stukje veiligheid is bij een scootmobiel ook heel belangrijk. Zo verschilt de besturing bij verschillende soorten scootmobielen. Over het algemeen zijn scootmobielen voor in huis directer te besturen. De scootmobiel reageert sneller. Een scootmobiel voor in huis is ook wat kleiner dan een scootmobiel voor buiten. De scootmobiel kan hierdoor sneller en makkelijker draaien. Als je een smalle gang hebt of kleinere ruimten in huis, dan is dit een ideale oplossing. Een scootmobiel voor in huis is namelijk niet breder dan een rolstoel. Daardoor zul je die altijd in huis kunnen gebruiken. Verder heeft een scootmobiel een fijn kussen en kussen hoogte. Het opstaan gaat hierdoor veilig. 

Als je een scootmobiel aanschaft die vooral gericht is op het buiten rijden, dan zal die er anders uitzien. Je hebt meer ruimte om in te stappen en kunt makkelijk in draaien. De scootmobiel is groter waardoor je stabieler bent. Deze scootmobielen reageren dus minder direct. Dit is fijn voor lange afstanden. De scootmobiel heeft dan meer standen om de snelheid in te stellen. Als je niet te snel wilt dan kun je dit instellen. Een scootmobiel voor buiten kan meer dan 30 kilometer per uur. 

Opvouwbare scootmobiel

Naast de verschillende soorten scootmobielen voor binnen en buiten, bestaan er ook opvouwbare scootmobielen. Dit is handig als je vaker een scootmobiel mee wilt nemen. Een opvouwbare scootmobiel past zelfs in een auto. Maar ook voor vervoer met het vliegtuig, de trein of boot kan deze makkelijk mee. De opvouwbare scootmobiel is ook ontworpen met de gedachten om het rijcomfort te behouden terwijl de scootmobiel makkelijk mee te nemen is. Een opvouwbare scootmobiel is dan ook heel licht. Je kunt de scootmobiel snel opvouwen en makkelijk als trolley meenemen. Als je vaak reist is dit ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *