Beauty

Alles wat je moet weten over acupunctuur

acupunctuur

Acupunctuur is een behandelmethode uit de traditionele Chinese geneeskunde. Er worden naalden op bepaalde acupunctuurpunten in het lichaam gestoken. Deze vorm van traditionele Chinese geneeskunde is al meer dan 2500 jaar oud en is verbonden met de Chinese filosofie. Voor de bronstijd werden met name naalden gebruikt die gemaakt waren van botsplinters of steen. Na de bronstijd worden tot op heden ten dage metalen naalden gebruikt. Het doel van Acupunctuur Utrecht is dat je lichaamsbalans en gezondheid hersteld wordt door het stimuleren van de acupunctuurpunten.

Acupunctuur als holistische geneeswijze

Bij acupunctuur worden niet alleen de symptomen behandeld en hiermee de pijn verlicht. Het doel is dat het gehele lichaam en de balans wordt hersteld. Hieronder vallen de behandeling van de klachten, ziektes en het verbeteren van de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid. Acupunctuur wordt met name toegepast door het plaatsen van dunne naalden in de acupunctuurpunten. Er bestaan meerdere micro systemen binnen de acupunctuur. Dit zijn onder andere oor acupunctuur, schedel acupunctuur, elektrotherapie, lastertherapie, segmentale acupunctuur en one point needling acupunctuur. One point needling is de enige vorm die slechts gericht is op symptoombestrijding. Het is een zo goed als pijnloze behandeling.

Waarvoor wordt acupunctuur ingezet

Bij veel verschillende klachten en ziektebeelden wordt acupunctuur ingezet. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het de pijn verzacht en helpt bij de behandeling van bepaalde ziektebeelden. Het wordt vooral toegepast bij hoofdpijnklachten, aandoeningen van de rug, gewrichten, wervelkolom, vermoeidheidsklachten, maag en darm klachten, menstruatieproblemen en onvruchtbaarheid. Daarnaast wordt het tevens toegepast bij allergieën, psychische klachten, huidaandoeningen, neurologische klachten, het stoppen met roken en hart en vaatziekten. De behandelingen zijn over het algemeen als veilig gezien, zolang deze juist en correct uitgevoerd worden. De behandelingen worden gezien als complementair en zijn geen vervanging voor de reguliere behandelmethodes. Er wordt ook veel gebruik van gemaakt door patiënten die zijn uitbehandeld in de Westerse geneeskunde. Volgens de wetenschap is er geen definitieve verklaring gevonden voor de werking van acupunctuur. Afhankelijk van het onderzoek zegt met dat het komt door een balans van vitale energie en anderen denken dat het komt door de neurologische effecten. Doordat veel acupunctuurpunten liggen op plaatsen waar zenuwen en spieren bij een komen, zal door de stimulatie hiervan de bloedstroom verhogen en dit zorgt voor een activatie van de natuurlijke pijnstillers en herstelmechanismen van het menselijk lichaam. Tegenwoordig is de werking van acupunctuur binnen de Westerse geneeskunde breder geaccepteerd dan voorheen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *